TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ BİRLİĞİ

2015-09-30 00:00:00

TüRKİYE RüZGAR ENERJİSİ BİRLİĞİ

 

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TüREB)'nden Odamıza iletilen yazıda;

"Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TüREB), 1992 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kurulmuş, rüzgar enerjisi konusunda Türkiye'deki en güçlü sivil toplum kuruluşudur. TüREB aynı zamanda Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA)'nin ve Küresel Rüzgar Enerji Konseyi (GWEC) resmi olarak üyesidir ve amacı Türkiye rüzgar enerjisi potansiyelini ülke ekonomisine kazandırmaktır.

Türkiyedeki rüzgar enerjisi sektörünün gelişimine katkı sağlayacağına inandığımız Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TüREK 2015), 4-5 Kasım 2015 tarihinde JW Marriot Ankarada gerçekleştirilecektir.

TüREK 2015e Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere Amerika, Afrika ve Orta Doğudan davetli ülkelerin heyetleri, sektörde önde gelen liderler, ithalatçı-ihracatçı kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar, kamu ve özel sektör kuruluşları, ulusal ve uluslar arası platformlarda konusunda tecrübeli uzmanlar gerek konuşmacı gerekse ziyaretçi olarak katılacaklardır. İki gün sürecek olan bu üst düzey kongre süresince, interaktif panel ve çeşitli oturumlar gerçekleştirilecektir.