PARMAKSIZ COVİD -19 SÜRECİNDE HEDEF PAZAR “ROMANYA” SEMİNERİNDE KONUŞTU

10/07/2020

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Romanya'da faaliyet gösteren Romanya Türk İş Adamları Derneği (TIAD) ile Romanya Nevşehir ve Kayseri Fahri Konsolosluğu iş birliğinde Romanya'yı, TİAD'ı ve Romanya'daki iş fırsatlarını tanıtmak üzere zoom üzerinden gerçekleştirilen seminere katıldı. Buluşmaya, TİAD Başkanı Güven Güngör, T.C Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, Romanya Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Şopanda, DEİK- Türkiye – Romanya İş Konseyi Başkanı Ömer Süsli, T.C Bükreş Ticaret Müşaviri Sude Gürcan, Romanya Nevşehir ve Kayseri Fahri Konsolosu Mehmet Dinler, Mr. Peter Turizm CEOsu Bedrettin Aykut, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın katıldı.

Nevşehir’in turizm potansiyeli ve tarım sektöründe kaydettiği gelişmelere dikkat çeken Parmaksız, karşılıklı yatırımların her iki taraf için de büyük getiriler doğuracağını söyledi. Sanayi ve turizm sektörlerinde yapılabilecek ortak yatırımlar ve çalışmalar için Romanyalı iş adamlarını ilimizde ağırlamak istediklerini söyleyen Parmaksız, ileride Türk Heyetinin de Romanya’ya iş gezisinde bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Bükreş Büyükelçisi Aramaz, Romanya’nın Avrupa Birliği içerisinde bir ülke olarak son yıllarda önemli ekonomik gelişmeler kaydettiğini belirtip, Romen makamlarının Türk iş dünyasına karşı olumlu yaklaşımlar geliştirdiğini ve ticari ilişkilerin gelişmesinin iki ülke arasında dostluk köprüleri de inşa edeceğini söyledi. Romanya Büyükelçisi Şopanda ise, iki ülkenin hem mesafe olarak hem kültürel olarak yakın olduğunu söyleyerek, özellikle Pandemi sürecinde Romanya’ya tıbbi yardımların ötürü Türkiye’ye teşekkürlerini sundu.

İki ülke arasındaki ticari verilerin ve istatistiklerin de analiz edildiği toplantıda, Kayseri ve Nevşehir Romanya Fahri Konsolosluğu görevini yürüten Mehmet Dinler’e, turizm ve ticaret alanlarında ilişkilerin gelişmesine yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.