NEVŞEHİR TESTİ KEBABI COĞRAFİ İŞARET TESCİL BASIN AÇIKLAMASI

24/08/2021

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız yaptığı açıklamada, Nevşehir Testi Kebabı’nın markalaştırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen coğrafi işaret alma sürecinin tamamlandığını belirtti.

Parmaksız açıklamasında; “Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel başkanlığında başlatılan Coğrafi İşaret tescil çalışmaları kapsamında; Kapadokya Üniversitesi ve kıymetli üyelerimiz işbirliğinde Nevşehir Testi Kebabı’nın tescil süreci Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası adına tamamlanmıştır. Sayın Valimiz başta olmak üzere tescil sürecinde birlikte çalışmış olduğumuz Kapadokya Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Gastronomi Bölümü Öğretim Üyelerine, Nevşehir Ticaret Borsamıza, Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü’ne ve süreci baştan sona takip eden değerli üyelerimize teşekkür ediyorum. Böylelikle Avanos Çömleği, Nevşehir Kabak Çekirdeği, Nevşehir Simidi’ne ek olarak Nevşehir Testi Kebabı ilimiz yöresel ürünleri olarak tescillenmiş oldu.

Coğrafi işaret tescil sürecimize 4 ürün ile devam etmekteyiz. Bu ürünler; Süpürge Pekmezi, Üzüm Turşusu, Köftür ve Parmak Üzümüdür.

Bilindiği üzere “Coğrafi İşaret” üreticiyi ve tüketiciyi koruyan, ürünün kalitesini artıran ve üründe standartlaşmayı mümkün hale getiren, küçük piyasalara ulaşmayı sağlayarak ticareti geliştiren önemli bir sistemdir. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kapadokya Kültüründe yer alan yöresel ürünlerimizin tescili çalışmalarımıza Sayın Valimiz, üniversitelerimiz ve diğer paydaşlarımızla devam edeceğiz. İlimize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.