HİSARCIKLIOĞLU VE PARMAKSIZ İSİMLERİ HACIBEKTAŞ´DA YAŞAYACAK

2014-12-22 00:07:00

HİSARCIKLIOĞLU VE PARMAKSIZ İSİMLERİ HACIBEKTAŞDA YAŞAYACAK

Nevşehir Hacıbektaş Veli üniversitesi Rektörlüğü aldığı bir kararla  üniversitenin Hacıbektaş İlçesinde bulunan TOBB Güzel Sanatlar Fakültesindeki konferans Salonuna Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlunun ismini verdi.  Rektörlük aynı kararla  Fakültedeki Seminer Salonuna da Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  M. Arif Parmaksızın adını verdi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli üniversitesi Hacıbektaş  TOBB Güzel Sanatlar Fakültesindeki törene  Vali Mehmet Ceylan,Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Hacıbektaş Kaymakamı Ahmet İhsan çiğil, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, NTSO Yönetim Kurulu M. Arif Parmaksız, Meclis Başkanı Seyit İnce, NTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri,Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevşehir Hacıbektaş Veli üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan Güzel Sanatlar Fakültesinin üniversite bünyesinde kazandırılmasında  NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksızın büyük emeği olduğuna dikkati çekerek, “ TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve M. Arif Parmaksıza bu fakülteyi üniversitemiz ve İlçemize kazandırdıkları için şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi.

Vali Mehmet Ceylanda yaptığı konuşmada  Türkiye Cumhuriyetinin  kurucusu M. Kemal Atatürkün Hacıbektaş İlçesini ziyaretinin 95 yılında gerçekleşen bu açılışın farklı bir anlam taşıdığını dile getirerek, “ Bu fakültenin  ilçemize kazandırılmasında emeği geçen M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve  M. Arif Parmaksıza teşekkür ederim.” Dedi.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksızda  dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün direktifleri ile TOBB tarafından yaptırılan  Fakültenin asıl mimarının Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu olduğunu belirterek, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bu güne kadar çeşitli illerde  80  eğitim binası yapımını gerçekleştirmiş olup,  önümüzdeki yıllarda ise 40 okulun  daha binasının yapımını gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. TOBBun eğitime olan katkısı her zaman devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

Konuşmalarda sonra Fakülte bünyesinde yeralan   M. Arif Parmaksız Seminer Salonu Prof. Dr. Filiz Kılıç Kütüphanesi ve M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunun açılışı protokol tarafından yapıldı.

Açılıştan sonra M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans Salonunda M. Kemal Atatürkün Hacıbektaşa gelişinin 95. Yıldönümü sebebiyle müzik dinletisi sunuldu.

Program   törene katılan protokole daha önceden Fakülte bahçesinde dikilen  ağaçlara isim plakalarının takılması ile son buldu.