BAŞKAN PARMAKSIZ´DAN İSTİKLAL MARŞI´MIZIN KABULÜNÜN 96. YILDÖNÜMÜ MESAJI

2017-03-11 00:04:00

BAŞKAN PARMAKSIZDAN İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULüNüN 96. YILDöNüMü MESAJI

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 96. yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoyu anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Parmaksız, yayımladığı mesajında, “Manevi değerlerimizi, milli kimliğimizi, vatan sevgisini en müstesna biçimde vurgulayan İstiklal Marşının, insanın içini titreten her mısrası, bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi, bu vatana nasıl sahip çıktığımızı ve bundan sonra da nasıl sahip çıkacağımızı anlatır. İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, o dönemde milletimizin çektiği acıları, sıkıntıları bizzat yaşamış, kalbinden geçenleri bütün dünyaya haykırarak, istiklal aşkıyla yanıp tutuşan gönüllere tercüman olmuştur.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşını, Büyük Türk Milletine kazandırdığını ifade eden Parmaksız, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Vatanına, bayrağına, bağımsızlığına aşkla bağlı olan Akifin yazdığı bu destan, Kurtuluş Savaşında istiklal ateşini alevlendirmiş, mücadele azmini güçlendirmiş, milletimizi tek yürek, tek yumruk haline getiren manevi bir güce dönüştürmüştür. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşını şair, mütefekkir ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir.

Bu düşünceler ile bir milletin duygularına tercüman olan, milletimizin hürriyet ve İstiklal fikrinin eşsiz abidesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıldönümünde, İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoyu ve vatanımız için canını feda etmiş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”