2.İİT Helal Gıda Fuar ve Kongresi

2013-10-04 09:45:28

Şarjah Sergi Merkezinin 09.09.2013 tarihli e-posta yazısı ile Birleşik Arap Emirlikleri Yüksek Konsey üyesi ve Şarjah Emiri Dr. Sheikh Sultan Bin Mohammed Al Qassiminin himayelerinde, Şarjah Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı Şarjah Sergi Merkezinin ev sahipliği ve organizasyonunda, “2. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Oda Doğu Helal Ticaret Fuarı ve Kongresi”nin, “Tek Helal Logosu- Tek Helal Standardı” teması altında, 16-18 Aralık 2013 tarihlerinde, Birleşik Arap Emirlikleri ‘nde düzenleneceği iletilmektedir. Fuar ve Kongrenin Helal sektöründeki fırsat ve zorluklara dikkat çekmeyi amaçladığı; Fuar ve Kongrenin Helal Gıda sektöründe yeni işbirliği alanlarının keşfi ve network kurulması için imkan sağlayacağı bildirilmektedir.1. Orta Doğu Helal Kongresine birçok üst düzey katılımcının yanı sıra, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Malezyadan birçok Bakanın katılım sağladığı iletilmektedir. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Kongreye İslam İşbirliği Teşkilatı, Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Pakistan ülkelerinin temsilcileri ile Fransa, İtalya, Birleşik Krallık, Amerika, Güney Afrika ve Türkiyeden belgelendirme kuruluşları tarafından etkin katılım sağlandığı belirtilmektedir. Söz konusu Fuar ve Kongre ile ilgili detaylı bilgiye Birliğin web sayfası ( www.tobb.org.tr ) sağ panelindeki “Uluslararası İş İmkanları / Yurt Dışı Etkinlikler” başlığı altından ulaşılabildiği ifade edilmektedir.