NTSO VE NEVÜ İŞBİRLİĞİNDE MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ DÖNEM 03 Temmuz 2025

NTSO VE NEVÜ İŞBİRLİĞİNDE MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ DÖNEM
Üniversite-özel sektör iş birliğini güçlendirmek ve mesleki eğitimin niteliğini artırmak amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan ‘‘Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü’’ kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde; Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin katılımı ile ilk Protokol Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
NEVÜ Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıya; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Bayram Deviren, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, NEVÜ Meslek Yüksekokulu Müdür ve Müdür Yardımcıları ile NTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Acer, Genel Sekreter Av. İbrahim Akgür ile Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Öbekli ve NTB ile ÜTSO temsilcileri katıldılar.
Protokol ile NEVÜ bünyesindeki Meslek Yüksekokulları ile NTSO- NTB ve ÜTSO arasında iş birliğini güçlendirerek, iş dünyasının taleplerini yakından takip etmek, sektörel beklentilere uygun eğitim programları geliştirmek ve öğrencileri iş dünyasına daha donanımlı hazırlamak amaçlanıyor.
Gerçekleştirilen toplantıda; sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi, özel sektörün ihtiyaçlarına uygun müfredatların geliştirilmesi, NTSO-NTB-ÜTSO’nun katkısıyla staj ve iş yeri uygulamalarının artırılması, laboratuvar ve atölye altyapısının güçlendirilmesi, başarılı öğrencilere burs imkânları sunulması ve mezunların istihdamının desteklenmesi gibi çok yönlü ve sürdürülebilir faaliyetlerin hayata geçirilmesi konularında istişarelerde bulunuldu ve detaylar görüşüldü.