NTSO DIŞ TİCARET EĞİTİMİ BAŞLADI

2014-12-24 00:08:00

NTSO DIŞ TİCARET EĞİTİMİ BAŞLADI

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından  düzenlenen “Dış Ticaret Eğitimi” başladı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, NTSO tarafından düzenlenen   Dış Ticaret Eğitiminin ihracat ve ithalata yönelik çalışmalar yapan ya da yapmayı planlayan Oda üyeleri için oldukça faydalı olacağını belirterek, “Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının  Ahiler Kalkınma Ajansı teknik desteği ile  gerçekleştirilen 30 saatlik eğitim sonrasında  katılımcılara  sertifikaları verilecek. Bu eğitimde dış ticaret konularında karşılaşılması muhtemel sıkıntılar, ülkeler arası ticaret ve kurallarının yanısıra, uluslararası ticaret kanunları gibi ülkelerarası  ticaretle ilgili hayati konular ele alınacak” Şeklinde konuştu .

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve Dış Ticaret Uzmanı  Petek üzülmez tarafından verilen ,“Dış Ticaret Eğitimi ” nde , Dış Ticaretin Değişen Yüzü, Dış Ticarette 2023 Senaryoları, Dış Ticarette Temel Esaslar, Uluslararası Ticarette Teslim Şekilleri, Uluslararası ödeme Şekilleri, Uluslararası ödeme Şekilleri ve Risk Analizleri, Rezerv çalışmaları, Uluslararası Ticarette Kullanılan Belgeler ve Analizleri, Sevk Belgelerinin Uygulamalı Tanıtımları, Dolaşım Belgeleri, Dış Ticaret Mevzuatı,Dış Ticarette Teşvikler, Devlet Yardımları ve Eximbank İşlemleri,Taşımacılık Lojistik ve Dış Ticaret gibi konularda katılımcılar eğitiliyor.