BAKAN VARANK NEVŞEHİRLİ SANAYİCİLERLE BULUŞTU

18/03/2019

BAKAN VARANK NEVŞEHİRLİ SANAYİCİLERLE BULUŞTU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Nevşehir Programı kapsamında, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘ Sektörel  Sorunlar ve Çözüm Önerileri İstişare Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti il ve ilçe teşkilat mensupları ve işadamları ve oda borsa üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir’in sanayisi, tarım ve turizmi ile Türkiye ekonomisine katkı sağlayan en önemli şehirlerden biri olduğunu belirterek, Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm devletin idari mekanizmasında görev yapan idarecileri, Milletvekilleri ve oda ve borsa başkanları olarak koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Parmaksız, ülke ekonomisine katkı sunabilecek ortamları daha iyi noktaya taşıyabilme amacı içerisinde çaba harcadıklarını ifade ederek, bu toplantı ile bu kapsamda bir fırsat ortaya çıkartabileceğine inandığını kaydetti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’de Nevşehir’de  istihdamın ve üretimin etkin bir şekilde artırma çabası içerisindeki işadamları ve sanayicilerin her zaman bu ülkede birlik ve beraberlik ruhuna sadık olduklarını belirtti.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’da  Nevşehirli sanayici ve işadamlarının şehrin her alanda kalkınma ve gelişmesinde her zaman yanlarında olduklarını belirterek, imkanlar ölçüsünde ortaya koydukları çalışmalarla da bölgede istihdamın gelişmesinde önemli bir potansiyel güç oluşturduklarını söyledi.

Ekonomimizin Gücüne Güç Katmak İstiyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mustafa Varank’da  gittiği her şehirde mutlaka sanayicilerle ve üreticilerle bir araya gelmeye özen gösterdiğini  dile getirdi. Varank şöyle konuştu: “ Gittiğim her ilde mutlaka sanayicilerimizle, üreticilerimizle bir araya gelmeye özen gösteriyorum. Türkiye ekonomisi, gücünü ve dinamizmini sizlerden alıyor. Siz ürettikçe, istihdam sağladıkça, ülkemiz ileri gidiyor. Dolayısıyla biz de Bakanlık olarak attığımız her adımda büyümeyi sırtlayanları destekliyoruz. Sorunlarınızı, önerilerinizi bizzat takip ediyoruz. 16 senede güçlü bir temel inşa ettik, karşılaştığımız hiçbir zorluk bizi yıldırmadı. Sanayiden tarıma, eğitimden sağlığa pek çok alanda önemli reformları hayata geçirdik. Vatandaşımıza dokunduk, dertlerine derman olmaya çalıştık. Fabrikalar açtık, altyapılar kurduk, istihdamı geliştirdik. Şimdi artık ekonomimizin gücüne güç katmak istiyoruz. Sanayideki son dönem gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Adım atmamız gerektiğinde gerekli adımlar atıyoruz. Hem istihdamı hem de üretimi desteklemeye var gücümüzle devam ediyoruz. Daima sizlerin yanınızdayız.