AHİLER KALKINMA AJANSI 2016 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI TANITIM TOPLANTISI NTSO´DA YAPILDI

2016-02-16 00:00:00

AHİLER KALKINMA AJANSI 2016 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI TANITIM TOPLANTISI NTSODA YAPILDI

“Ajans destekleri ilimiz için büyük fırsat”

Ahiler Kalkınma Ajansının 02.02.2016 tarihi itibariyle kamuoyuna ilan etmiş olduğu 2016 yılı KOBİ Geliştirme Mali Destek Programı Bilgilendirme ve Tanıtım toplantısı Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M.Arif Parmaksız, Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Yıldızında katılımı ile 12 Şubat Cuma günü Odamız toplantı salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Burada üyelerine ve yatırımcılara seslenen Parmaksız ; “Bu destekler kobilerimiz için büyük bir fırsat, büyümek isteyen, işini geliştirmek isteyen, rekabetçiliğini artırmak isteyen her kobi bu fırsatı iyi değerlendirmeli” diyerek kobileri proje başvurusu yapmaya davet etti.

Desteğin içeriği ve başvuru koşulları hakkında bilgilendirme yapan Ajans Program Yönetim Birim Başkanı Ramazan özdemirin ardından Ajans Genel Sekreteri Fatih Yıldız program ve destekler hakkında katılımcıların sorularını yanıtladı.

TR71 Bölgesinde faaliyet gösteren Kobilerin üretim/hizmet kapasitesinin geliştirilmesi, üretimde verimliliğin sağlanması ve ürün çeşitliliğinin artırılması ile yüksek katma değerli ürün/hizmet elde edilmesi ve ulusal/bölgesel rekabetçiliğin artırılması yolu ile bölgesel gelişmeye katkı sağlanması amacıyla açılan programın önceliği kobilerin; üretim/hizmet kapasitesinin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması ve üretimde verimliliğin sağlanması için;

•    Yüksek katma değerli ürünler elde etmek için üretim/hizmet kapasitesini geliştirmeye yönelik yenilikçi yatırımların desteklenmesi

•    üretimde verimliliğin sağlanması ve maliyet düşürücü üretim teknolojileri ile rekabetçiliğin geliştirilmesi

olarak belirlenmiştir.

Program kapsamında kullandırılacak olan toplam bütçe 9.000.000 TL olup, KOBİler 400.000 TLye kadar hibe alabilecektir.

KOBİler için ayrıca Proje Planlama Eğitimleri 25-26 Şubat tarihinde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının toplantı salonunda yapılacaktır.