8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

2013-03-07 17:25:27

İlimizin ve ülkemizin kalkınmasında en önemli güçlerden birisi olan ama Türkiye genelinde halen işgücüne katılım oranı %29,5 düzeyinde kalan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutlarım.

Sağlıklı büyüyebilen bir Türkiye ve Nevşehir için kadınlarımızın eğitimli ve bilgili olması, sosyal hayatta daha fazla yer alması gerekliliğini bilen ve  bu bilgi, sorumlulukla hareket eden Nevşehir Ticaret ve Sanayi  Odası olarak bizlerin; düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimizde de  kadın katılımcı sayısını artırmak ve kadınlarımızı ekonomiye, ticarete kazandırmak en önemli gayelerimiz arasında yer almaktadır.

Bugün her 100 kadından sadece 1,3 ü işveren konumunda ve 10,7 si kendi hesabına çalışıyor, son yıllarda verilen eğitimler ve desteklerle bu orana artmaya devam ediyor, ama AB ülkelerine nazaran bu oran çok düşük düzeylerde seyrediyor. Bizler her alanda olduğu gibi Sanayi ve Ticarette kadınlarımızı daha aktif, daha girişimci görmek ve onları hakkettikleri seviyelere yükseltmek için elimizden geleni yapmaya hazırız.

Türkiyenin ve ilimizin 2023 Türkiye hedeflerine ulaşılması için kadınların iş hayatına katılımını artırılmalı, Kadın Girişimcilerin sermayeye ulaşımını kolaylaştırmalı ve finansal destekleri artırmalıyız.

Daha müreffeh günler için en büyük yardımcılarımız, yol göstericilerimiz olan kadınlarımızın hak ettiği yeri bulacağı daha güzel yarınlar temennileri ile Dünya Kadınlar Gününü tekrar kutluyorum.

Saygılarımla ,

 

M.Arif PARMAKSIZ

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası

Yönetim Kurulu Başkanı