MRV EĞİTİMİ HK.

2014-08-19 16:48:07

MRV EĞİTİMİ HK.

Sayın üyemiz,

Bildiğiniz üzere, Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik (MRV) kapsamında, tesisler izleme planlarını hazırlayarak bu yılın Ekim ayında çevre ve Şehircilik Bakanlığına çevre Bilgi Sistemi aracılığı ile ileteceklerdir.

Bu çerçevede, bazı danışmanlık firmalarının üyelerimizi arayıp MRV konusunda ücretli danışmanlık teklif ettikleri bilgisi Birliğimize ulaşmış bulunmaktadır.

Diğer taraftan, çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) ile birlikte yabancı uzmanların desteğiyle bu konuda her bir sektöre “Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi, Raporlanması ve Doğrulaması Hakkında Kapasite Geliştirme Projesi” çerçevesinde, Eylül ve Ekim aylarında ilk olarak “İzlenme Planları”nın hazırlanmasıyla ilgili eğitimler verecektir. Bakanlık tarafından, danışman firmalara verilen bir “Eğiticilerin eğitimi” bulunmamakta olup, bu konuda yetkilendirilmiş bir firma da yoktur. Bu nedenle Bakanlık tarafından konu hakkında danışmanlık firmaları ile yapılan görüşmelerde temkinli olunması uyarısı yapılmıştır.

çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Eylül ve Ekim aylarında gerçekleştireceği sektör eğitimlerinde, tesislere izleme planlarını nasıl hazırlayacaklarını anlatacak ve tesislerin bu eğitimlere ellerindeki bilgilerle iştirak etmesi durumunda izleme planlarının ilk versiyonlarını hazırlayacak şekilde eğitim kurgulamaktadır. Bu nedenle bu hususların dikkate alınarak danışmanlık hizmeti alınıp alınmaması konusunda kara verilmesi firmaların sorumluluğundadır.

Bakanlık ayrıca, tesislerin izleme planlarını nasıl hazırlayacaklarını adım adım anlatan bir rehberi de Ağustos ayı sonunda web sitesinde yayınlayacaktır. Konu ile ilgili soru ve görüşlerinizi iklim@csb.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.

üyelerimize önemle duyurulur..