YÖREX FUARINDA NEVŞEHİR’E YOĞUN İLGİ

28/10/2019

YÖREX FUARINDA NEVŞEHİR’E YOĞUN İLGİ

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle düzenlenen 10. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret Odası ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından, Antalya’da düzenlenen 10. Yörex Fuarı’nda Nevşehir'e özgü ürünlerin tanıtımı yapılıyor.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın ve Ürgüp TSO Meclis Başkanı Kemal Öğütlü'nün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen YÖREX fuarına, Nevşehir ile birlikte 81 il ve KKTC’den binlerce yöresel ürünün tanıtımı yapılıyor.

Beş gün boyunca açık kalacak YÖREX'te bu yıl 81 ilden 164 oda ve borsa, 18 kalkınma ajansının yanı sıra valilik, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 647 katılımcı ve 200 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Antalya EXPO Center'da kapılarını 10. kez açan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) na Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret Odasından geniş bir katılımla yer alıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 10.'uncusu düzenlenen fuara Nevşehir'in damgasını vurması bekleniyor. Nevşehir standında Nevşehir Kabak çekirdeğinden, Kuru üzüme, Pekmez'den Un'a, Köftürden lokuma kuruyemişe kadar çok sayıda Nevşehir yöresel ürünleri sergilenecek. Ayrıca standda Nevşehir ve Kapadokya da tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılacak.

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan NTSO Başkanı Parmaksız; ”Yörex TOBB olarak öncülük ettiğimiz ve değer verdiğimiz bir oluşum, yöresel ürünlerimizin tanıtımında markalaşmasında büyük önemi var. Standımızda çanak yapımından, kabak çekirdeğimize kadar her ürünümüzü tanıtmaya çalışıyoruz. Bunların yanında insanları Kapadokyamızı görmeye davet ediyoruz. Bunun için hazırladığımız kitapçıkları fuara ziyarete gelen gençlere dağıttık ki yabancı turistin yanı sıra yerli turisti de bölgeye çekebilelim. Bu amaçla fuara götürdüğümüz binin üzerinde kitabı dağıttık. Yine kabak çekirdeği kuru üzüm gibi ürünlerimizin tadımlık olarak Borsamız ile birlikte dağıtımını gerçekleştirdik. Umarım üreticimize çiftçimize olumlu katkıları olur. Her sene standımızı zenginleştirerek fuara gelmeyi planlıyoruz, üretici firmalarımızdan katılım sağlayanlara destek verenlere ayrıca teşekkür ediyor, diğer yöresel ürün üreten firmalarımızın da katılım sağlamasını bekliyoruz.” Diyerek önümüzdeki sene düzenlenecek olan 11. Yörex fuarına katılımın fazla olması gerektiği yönündeki temennilerini belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Antalya EXPO Center’da düzenlenen 10. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarında Nevşehir standını ziyaret etti. 

Bir süre Nevşehir heyeti ile sohbet eden Hisarcıklıoğlu, Nevşehir ürünlerini de tatmayı ihmal etmedi. Nevşehir Kapadokya standında sergilenen meşhur Kabak Çekirdeği ve Kuru Üzümlerin tadına bakan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız ve NTB Başkanı İbrahim Salaş günün anısına tablo ve hazırladıkları hediyeleri takdim ettiler.