PARMAKSIZ ERZURUM’DA

20/12/2018

PARMAKSIZ ERZURUM’DA

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Erzurum’da bir dizi ziyaretlerde bulunan NTSO Başkanı Parmaksız, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantılara katıldıktan sonra Erzurum Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve NTSO Başkanı Parmaksız  beraberindeki heyetle birlikte, Erzurum Ticaret Borsası ziyareti esnasında meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Hakan Oral ile Meclis Başkanı Yavuz Güney’in ev sahipliğinde meclis üyelerinin sorunlarını ve önerilerini dinleyen Hisarcıklıoğlu, tarım sektörünün ülke ekonomisi için vazgeçilmez önemde olduğunu vurguladı.​

Tarımdaki gelişmeler ile birlikte Erzurum ekonomisinin ve tarımının durumu üzerine iş insanları ile istişarelerde bulunan TOBB Başkanı bir soru üzerine önümüzdeki ay içerisinde bankacılık sektörü temsilcileri ile birlikte Erzurum’da olmak istediklerini ifade etti. Burada Bankalar Birliği’nin Başkan ve üst düzey yöneticilerinin reel sektörün sesini birinci ağızdan duyacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, her iki sektöründe güçlü olması gerektiğini anlattı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik’in ev sahipliğinde gerçekleşen bir diğer toplantıda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu  ve NTSO Başkanı Parmaksız  kentin iş adamları ile istişarelerde bulundu.​

Oda toplantı salonunda Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Meclis üyeleri ile bir araya gelen Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız , Erzurum ve ülke ekonomisi hakkında değerlendirmelerini paylaşırken, bölge iş dünyasının talep ve önerilerini dinlediler. 

Hisarcıklıoğlu bir soru üzerine, Bankalar Birliği yönetimi ile birlikte düzenledikleri reel sektör – finans sektörü buluşmalarından birisini de önümüzdeki ay içinde Erzurum’da yapmak istediklerini aklardı.