29. AHİLİK KUTLAMALARI

2016-05-27 00:02:00

29. AHİLİK KUTLAMALARI

29. Ahilik Kutlamaları kapsamında dünyanın ilk kadın teşkilatı olan ve Anadolu Kadınlar Birliği anlamına gelen Bacıyan-ı Rum, “Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği” adlı panelle anlatıldı. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde hazırlanan panel Kırşehir Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşti. Panele çevre illerden Kadın Girişimciler ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu da katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında konuşan Kırşehir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Seher ünsal, Ahiliğin kadının toplumdaki yeri ve önemini anlattı. ünsal, “Bilime, sanat ve ahlaka son derece önem veren ahilikte kadının, sosyal ve ekonomik alanında önemli bir yeri vardır. Bu bağlamda kadınlar, Anadolunun Türkleşmesi ve İslamlaşmasında Türk Kültürü ve Medeniyetinin Türk dili ve edebiyatının gelişmesinde gelenek ve törelerin yerleşmesi ve korunmasında çok önemli hizmetler vermiştir. Bu teşkilat Türkiyede filizlenip tüm dünyaya örnek teşkil edecek şekilde büyük bir katkı sağlayacağına çok önemli bir hareket olacağına inanıyorum” dedi.
TOBB Kadın Girişimciler Başkanı Evrim Aras, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Başkanı Serpil Polat ve Kayseri Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyesi Zuhal Gözüküçükünde konuşmacı olarak katıldığı panel Selma Küçükgülün Moderatörlüğünde gerçekleşti.