Facebook English English
Nevşehir

TÜRK-KANADA İŞ KONSEYİ

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’dan aldığımız yazıda, DEİK/Türk-Kanada İş Konseyi tarafından, 17 Şubat 2014 tarihinde, 09.30-12.30 saatleri arasında, Ürdün, Irak ve Türkiye odaklı faaliyetler yürüten Kanada-Arap İş Konseyi ile bir toplantı gerçekleştirileceği ifade edilmiştir.

Kanada-Arap İş Konseyi, 1983 yılından bu yana faaliyet gösteren kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olup, Kanada’nın önde gelen firmalarının üye olduğu konseyin misyonunun, Kuzey Afrika ve Orta-Doğu ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi olduğu belirtilmiştir. Kanada’nın 2013 yılı sonunda Türkiye’yi “gelişmekte olan ülkeler” arasında 1. öncelikli partner seçmesi nedeniyle bölgeye ziyaretin son etabında İstanbul’da bir toplantı düzenleyeceği ve heyetin öncelikli odak sektörlerinin, enerji, ulaşım, sosyal ve fiziki altyapı olacağı ifade edilmiştir.

Söz konusu toplantıda, Türk ve Kanada iş çevrelerinin işbirliği alanları hakkında görüş alışverişi ile ikili iş görüşmelerinin yapılacağı öngörülmektedir.

Toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin, en geç 14 Şubat 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar DEİK’e (americas@deik.org.tr) bilgi vermeleri rica olunur. Katılım formu ve Kanadalı firma listesi ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

DERGİLERİMİZ