Facebook English English
Nevşehir

SLOVENYA YATIRIM SEMİNERİ HK.

Sayın Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulundan (DEİK) alınan bir yazıda, Slovenya Cumhurbaşkanı Sayın Borut Pahor’un Türkiye’yi resmi ziyareti vesilesiyle, DEİK ve Slovenya Yatırım Ajansı (SPIRIT) işbirliğiyle 16 Ocak 2014 Perşembe günü, 10.30-15.00 saatleri arasında Ceylan Intercontinental Hotel / İstanbul’da “Slovenya Yatırım Semineri” düzenleneceği bildirilmektedir.

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut PAHOR ve DEİK/TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra önde gelen Sloven firmaların üst düzey temsilcilerinin katılacağı toplantıda Slovenya’da özelleştirme sürecindeki kurumlarla ilgili bilgi aktarılacağı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Avrupa’nın en iyi saklanan sırrı olarak gösterilen Slovenya’nın, endüstri ve tasarım alanlarında sahip olduğu rekabet gücünü yenilikçilikle birleştirilmiş olup sağlam bir ekonomik yapıya sahip olduğu ifade edilmektedir.

2004 yılında Avrupa Birliği üyesi olan Slovenya’nın, eski Yugoslavya Devletleri’yle güçlü ticaret ve yatırım ilişkileri bulunduğu ve coğrafi konumu itibari ile Koper Limanı’nın önemli bir lojistik merkez konumunda olduğu ilgili yazıda ifade edilmektedir.

Slovenya’da yatırım imkanları ve özelleştirme projelerindeki fırsatların değerlendirilmesi açısından önem arz eden Seminer’e katılmak isteyen üyelerimiz Seminer’e ilişkin katılım formu, taslak program ve özelleştirme projesi kapsamındaki Sloven firmaların listesine TOBB’ un web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkanları/Yurt dışı Etkinlikler” bölümünden ulaşabileceklerdir.

Katılmayı arzu eden kurum ve kuruluşlar katılım formunu eksiksiz doldurarak en geç 14 Ocak 2014 Salı günü mesai bitimine kadar DEİK’e (Dilek Tuna, dtuna@deik.org.tr , Tel: 0 212 339 50 36) iletmesi gerektiği,
bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.