Facebook English English
Nevşehir

NTSO VE NESOB İŞBRİLİĞİNDE HİJYEN EĞİTİMİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “ Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek çeşitleri Tebliği” 4 Ocak 2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Bu tebliğ uyarınca Türk Gıda Kodeksi-Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği uyarınca ekmek üretim ve satışında görev alanların  hijyen eğitiminden geçmesi gerekmektedir.

Kanunen alınması gereken söz konusu eğitimin Nevşehir’de  verilmesi için yetki alan Odamız ve  Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği işbirliğinde  üyelerimize mart ayı içerisinde NESOB bünyesinde bir eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Düzenlenecek  eğitim ile  katılımcılara hijyen ve sanitasyon, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı ile el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında bilgiler verilmesi planlanmaktadır.

Eğitime katılmak isteyen üyelerimizin aşağıda verilen irtibat bilgilerini aramaları rica olunur.

Başvuruda İçin Gerekli Evraklar:

Başvuru Formu (Birlikten Temin Edilecektir)

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2 Adet Vesikalık Fotoğraf