Facebook English English
Nevşehir

Ürdün'de Yatırım Fırsatları ve Koşulları

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEİK)/Türk – Ürdün İş Konseyi tarafından, Ürdün Yatırım Kurulu,Akabe Özel Ekonomik Bölgesi İdaresi ile Ürdün İşadamları Derneği,Ticaret ve Sanayi Odaları’nın katılımları ile 9 Ekim 2013 tarihinde İstanbul TOBB Plaza’da “Ürdün’de Yatırım Fırsatları ve Koşulları” konulu bilgilendirme toplantısının düzenleneceği iletilmektedir.

Ürdün özellikle bölgedeki istikrarlı yapısı ve Suudi Arabistan ile Irak gibi büyük pazarlara komşu olması,Akabe Körfezi kanalıyla Afrika’ya erişimi,diğer yandan Avrupa Birliği,Arap Ülkeleri Birliği(GAFTA),ABD,Kanada ve Singapur ile yürürlükte olan Serbest Ticaret Anlaşmaları nedeniyle son yıllarda giderek fazla yabancı sermaye çekmeye başladığı vurgulanmaktadır. Bu gelişmelere paralel olarak da,Ürdün’de yatırımları olan Türk firmalarının Ürdün’deki deneyimlerini başarı hikayesi olarak nitelendirdikleri iletilmektedir.

Bu kapsamda, bu yılın başında Ürdün Kralı’nın ülkemize gerçekleştirdiği ziyareti takiben,geçtiğimiz Mayıs ayında Ekonomi Bakanlığı tarafından, Ürdün’e bir inceleme ziyareti düzenlendiği,yatırım koşulları ile ilgili yerinde görüşmeler gerçekleştirildiği ve ziyaretin sonunda Türkiye’de “ Ürdün’deki Yatırım Koşulları ve Fırsatları “ konulu bir toplantının düzenlenmesinin son derece faydalı olacağı kararına varıldığı bildirilmektedir.

Bu çerçevede toplantıya katılmak isteyenlerin,katılım formunu odamızdan temin edip eksiksiz doldurarak,en geç 8 Ekim 2013 tarihi mesai bitimine kadar DEİK’e(E-mail: ssaral@deik.org.tr, Tel: 02123395014, Faks:02122703592) iletmeleri gerekmektedir.

DERGİLERİMİZ